لوله درزدار ( جوشی ) استیل
لوله جوشی درزدار با ورقه فلزی نورد شده تولید میشود، سرتاسر درز موجود در طول این لوله جوشکاری میشود. فرآیند تولید لوله درزدار با نورد کردن استیل کویل آغاز میگردد تا ابتدا به ورقی صاف با ضخامت مورد نظر دست پیدا کنیم. ورق مورد نظر با عرضی که متناسب با سایز لوله باشد برش داده میشود. لوله از طریق حرکت بر روی کات کویل و مجموعهای از غلتکها شکل داده میشود. سپس درز موجود بر روی لوله در محیطی که از لحاظ شیمیایی خنثی باشد جوش داده میشود. درز یا اتصال جوشی در لوله درزدار ضعیفترین بخش لوله است که استحکام لوله را به استحکام جوش لوله محدود میکند.
تفاوت لوله مانیسمان و درزدار استنلس استیل
- لوله مانیسمان (بدون درز) دارای درزهای جوش داده شده نمیباشد. به طور کلی درزهای لولههای جوشی همیشه به عنوان یک ضعف تلقی میشده است. این ضعف باعث میشود تا لوله نسبت به خرابی و خوردگی آسیبپذیرتر شود. گرچه که امروزه فرآیند تولید لوله درزدار بهبود زیادی یافته و استحکام و عملکرد این لولهها افزایش پیدا کرده است. با این وجود لوله مانیسمان هنوز هم به دلیل نداشتن درز فاقد این ضعف است. به طور کلی لولههای درزدار میتوانند نسبت به لولههای مانیسمان ۲۰% فشار کمتری را تحمل نمایند.
- لوله مانیسمان میتواند فشار کاری بیشتری را نسبت به لوله درزدار مشابه خود از نظر سایز و متریال تحمل کند، و این به دلیل نبودن درز یا جوش در بدنه لوله است.
- لوله فلزی مانیسمان بسیار در برابر خوردگی مقاوم است چون پتانسیل کمی برای ناخالصی، تَرک و نقصان و اختلاف انعطافپذیری در این لوله وجود دارد، این در صورتی است که لولههای درزدار پتانسیل این مشکلات را دارند.
- نیازی به انجام تست صحت جوش برای لوله فلزی مانیسمان (بدون درز) نیست در صورتی که این تست حتماً باید برای لولههای بدون درز انجام شود.
- لوله فلزی مانیسمان پس از تولید سخت میشود به همین دلیل نیازی به انجام عملیات حرارتی برای این لوله نیست. این در حالیست که اکثر لولههای درزدار پس از تولید نیاز به عملیات حرارتی دارند.
قیمت لوله درزدار ارزانتر از لوله فلزی مانیسمان است و در طولهای مختلف موجود میباشد.
- لوله اهنی مانیسمان میتواند جایگزین لوله درزدار شود اما به دلیل درز و جوش موجود در لولههای درزدار ممکن است همیشه نتوان آن را جایگزین لوله مانیسمان کرد.
- ضخامت دیواره لولههای درزدار نسبت به ضخامت دیواره لولههای مانیسمان یکنواختتر است. دستیابی به ورقه فولادی که سرتاسر آن دارای ضخامت یکسان است و ساخت لوله فلزی با آن، آسانتر از ساخت یک لوله صنعتی مانیسمان با ضخامت یکسان از طریق اکستروژن است. همچنین کیفیت پرداخت سطح لوله درزدار بسیار بهتر از لوله مانیسمان فولادی است.
مدت زمان لازم برای فرآیند تولید لوله مانیسمان طولانیتر از مدت زمان لازم برای تولید لوله درزدار است.
لولههاي درزدار استیل یا لوله با درز جوش – (welded pipe)
در این روش ( رول ورق ) با ضخامت مورد نظر و براساس سایز لوله برش خورده و پس عبور از غلطک های نورد به شکل گرد در می آیند . پس از آن درز بوجود آمده جوشکاری شده وبه مرحله تست وکونیک میروند. این روش تولیداصطلاحا روش نورد نامید می شود. این روش بیشتر جهت تولید انوع پروفیل های موردمصرف درساختمان وتولید لوله های شوفاژی ولوله های گازی مورد مصرف درلوله کشی ساختمان بکار میروند ، در این روش تولید اصولا دو نوع روش جوش برای جوشکاری درزجوش مورد استفاده قرارمی گیرد:
Electric Resistance Welded- ERW
دراین روش با ایجاد آمپر بالا توسط دستگاه الکتریکی جوش باعث بوجود آمدن حرارت درلبه های درزجوش شده باعت ذوب شدن این لبه ها گردیده که منجر به جوش و اتصال دولبه می گردد. اصطلاحا به این روش جوشکاری لب به لب نیز می گویند ونیازبه هیچگونه الکترود ندارد.
High Frequency Induction (HFI) Welded Pipe
این روش جوشکاری فرکانس بالا می باشد که در این روش عبوری جریان برق با فرکانس بالا از لبه های درزجوش باعث حرارت زیادی شده که منجر به ذوب شدن لبه وجوش خوردن آنها می گردد. دراین روش کنترل حرارت جوش ودرنتیجه کیفیت آن بیشتر از روش قبلی می باشد. در هرصورت این نوع لوله ها عموما” جهت مصارف صنعتی وفشار های پایین کارایی دارند و برای فشارهای بالاتر باید از لوله های مانیسمان استفاده کرد.
سلام کارها خيلی عالی انواع سایزها وضخامت ها مشخص شود هم عالی میشود
مصرف صنعتی هم دارد